rfu


Hoofdsponsors:


Stichting Skūtsje 'Jonge Rein'
Waarom deze Stichting?

    • Behoud van een stukje Fries varend erfgoed;
    • Verder profileren van Wytgaard middels deelname in de IFKS;
    • Professionalisering skūtsjesilen;
    • Specifiek financieel ondersteunen Wytgaardster skūtsje;
    • Gezellig netwerk creėren van skūtsje-fans en ondernemers (en particulieren).


Doelstelling van de Stichting
De Stichting Skūtsje ‘Jonge Rein’ had de ambitie in 2006 om het skūtsje weer onder zeil te krijgen en deel te gaan nemen in de C-klasse van de Iepen Fryske Kampioenskippen Skūtsjesilen (IFKS). Vanuit deze klasse was het de bedoeling om binnen vijf jaar in de hoogste klasse te komen, de A-groot. In 2006-2007 is het skūtsje inderdaad weer onder zeil gebracht en in 2007 is in de C-klasse van de IFKS deelgenomen. In 2007 hebben we de originaliteitprijs gewonnen en het kampioenschap in 2008 in de C-klasse gevierd. Nu in 2012 staan we inmiddels na vijf seizoenen zeilen ook in de A-klasse. Hiermee is dus de koers betreffende de in 2006 beoogde ambitie gerealiseerd.

De volgende doelstelling is dan ook om de komende vijf jaar tot een contunuering en handhaving in de A-klasse te komen. Om deze doelstelling ook in de komende periode te blijven halen is de Stichting actief op het gebied van de instandhouding van een stukje cultureel Fries erfgoed, het skūtsje ‘Jonge Rein’. Daarmee wordt meegedaan aan of worden zelf zeilwedstrijden georganiseerd en/of andere activiteiten met en op gemeld skūtsje op een hoog niveau.

Daarnaast streeft de Stichting na het aan betrokken personen, deelnemers en sponsors bieden van gezelligheid en sfeer welke samenhangt met de oud Friese traditie van het skūtsjesilen, mede in het kader van o.a. zakelijke belangen van genoemde categorieėn van personen.