rfu


Hoofdsponsors:


Skūtsjearrangementen

Wilt u eens meezeilen?

Op een idyllische plek in het Friese Terherne ligt ons skūtsje uit 1907. Terherne geniet grote bekendheid als het Kameleondorp naar de gelijknamige boeken van Hotze de ROOS, waar de tweeling Hielke en Sietse KLINKHAMER met de Kameleon hun spannende maritieme avonturen beleven. Niet raar, want het dorp is bijna geheel door water omringd. De Terhernster en Terkaplester Puollen en de Snitser Mar liggen op korte afstand. Ons skūtsje ligt in het Kameleondorp bij restaurant 'Portunus', vlakbij de sluis aan de rand van de Snitser Mar.

Met ons skūtsje ‘Jonge Rein’ verzorgen wij dagtochten op de prachtige Friese wateren met gezelschappen tot maximaal 12 personen. Wanneer er sprake is van een groter gezelschap, kunnen wij een beroep doen op collega schippers (uiteraard ook met skūtsjes!). Of gaan we in combinatie met een praam zeilen.

Een ervaring die U beslist lange tijd zal bijblijven. Zeker wanneer de imposante zeilen gehesen worden! Zeilen met een skūtsje is een veelzijdige activiteit. Alle hens aan dek voor het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden, met z'n tweeėn aan het roer hangen om het schip op koers te houden. En, als het schip op koers ligt, genieten van het water dat sissend langs het zwaard bruist, de wind door je haren en de zon op je hoofd….
Wie wil mag meehelpen aan boord maar gewoon genieten van het uitzicht mag ook natuurlijk. Op een mooie rustige dag loom liggen op de luikenkap, starend naar de horizon.

Er zijn genoeg redenen om op te stappen aan boord van ons skūtsje. Bijvoorbeeld als U er eens lekker tussenuit en/of iets organiseren wilt voor:
   • Personeelsuitje
   • Vriendendag
   • Relatiebeheer
   • Bedrijfstraining
   • Workshop Teambuilding
   • Jubileum
   • Familiedag
   • Huwelijksviering
   • Dagje met de Sportclub


Voorbeeld dagindeling:
10:30 uur  ontvangst restaurant 'Portunus' in Terherne met koffie en oranjekoek
11:00 uur  ontvangst op skūtsje met palaver
11:15 uur  afmeren voor zwerftocht (eventueel te bepalen i.o.m. de schipper)
13:30 uur  aanmeren voor lunch (zie catering)
14:30 uur  afmeren voor middagtocht
16:45 uur  aanmeren en gezamenlijk “opdoeken” van skūtsje
17:00 uur  napraten met borrel in restaurant 'Portunus'
18:00 uur  eventueel aanschuiven voor een heerlijk “Captains diner”

Uiteraard is dit niet een vaste dagindeling, i.o.m. de schipper kan er van alles geregeld worden!

Wij stemmen de dag graag af op uw wensen. Bel voor informatie en boekingen met Erik JONKER, tel. 06-21288187 of stuur een e-mail naar: erik.jonker@skutsjejongerein.nl .

Meer informatie kunt u nalezen in onze brochure.