rfu


Hoofdsponsors:

Metingen  *  Stamboek  *  Bestektekening  *  Schippers & Eigenaren  *  Namen Skūtsje  *  Scheepstimmerwerf 'De Hoop'  *  Skūtsjehistorie Wytgaard
Metingen
Het skūtsje ‘Jonge Rein’ is in 1907 als de ‘Hoop op Zegen’ te water gelaten op de scheepstimmerwerf ‘De Hoop’ van de zwagers Johannes de ROOS en Jan van der MEIJDEN. Op 9 april 1907 werd het skūtsje opgemeten. De meetnotities hiervan zijn gevonden bij de Scheepsmetingsdienst in Rotterdam. Al deze gegevens zijn later in de meetliggers opgenomen onder registratienummer L 1030 N. Dit nummer vind je nu nog steeds terug op de zijkant van het skūtsje.

Ga met de muis over de afbeelding voor een vergroting van de eerste meetnotities van het skūtsje.De gegevens uit de meetnotities werden overgenomen in de meetstaten en meetliggers van de Scheepsmetingsdienst uit Rotterdam. Hierin zijn onze gegevens van het skūtsje opgenomen onder nummer L 1030 N.

Ga met de muis over de afbeelding voor een vergroting van de bladzijden uit de meetliggers.Daarnaast zijn in het boekwerk Binnenmeetbrieven Groningen van de Scheepsmetingsdienst uit Rotterdam de gegevens vanaf 1927 per schip met eigenaar vastgelegd. Hierin is ook het tweede registratienummer van het skūtsje in opgenomen onder nummer L 2383 N. Ook dit nummer vind je nu nog steeds terug op de zijkant van het skūtsje.

Ga met de muis over de afbeelding voor een vergroting van de bladzijden uit de Binnenmeetbrieven Groningen.