rfu


Hoofdsponsors:

Metingen  *  Stamboek  *  Bestektekening  *  Schippers & Eigenaren  *  Namen Skūtsje  *  Scheepstimmerwerf 'De Hoop'  *  Skūtsjehistorie Wytgaard
Bestektekening
Ten behoeve van het weer onder zeil brengen van het skūtsje in 2006 is het skūtsje ingemeten en is er een bouwtekening vervaardigd door Frits J. JANSEN.

Input om tot een origineel ontwerp te komen waren “Van trommelstok tot fingerling” van Albert van KEIMPEMA en Albert van AKKER, de Omschrijving Scheepsuitrusting 2004 van de IFKS, het Originaliteitreglement 2000 van de SKS en het bezichtigen van vele skūtsjes in nog zo originele vorm. Zo is de ‘Swanrad’ van Albert BRINK en de ‘Twa Bruorren’ van Ben GELDHOFF bezocht en ‘it Doarp Huzum’ van de Stichting Vriendenclub it Huzumer Skūtsje. Skūtsjes afkomstig van dezelfde werf als de ‘Jonge Rein’.
Het Heerenveenster skūtsje ‘Gerben van Manen’ en de ‘Raerder Roek’ van Michiel KALSBEEK gaven ons inzichten in hoe we de mastkoker met strijkinstallatie wouden hebben. Aan het definitieve ontwerp van de mastkoker met strijkinstallatie heeft daarna huiselijke vlijt met Lego geleid tot een optimale inrichting.